Delfzijl Repeater Group
Nieuws
Copyright 2008 by
"PE2AWT"
All Rights reserved
05 juni 2010
Terug naar het overzicht.
Op zaterdag 05 juni 2010 hebben Anthony PE2AWT en Alex PA3FZW de ontvangslokatie bezocht. De reden hiervoor was een storing op 29.580 MHz. Door het signaal op de ontvangsfrequentie, bleef de repeater soms voor langere tijd ruisend in de lucht. Ter plaatse konden we niet achterhalen waar de oorzaak van de storing lag. We hebben hierop de squelchdrempel van de ontvanger verhoogd van 0,25 naar 0,5 microvolt, waarmee de storing net binnen de drempel bleef.

Thuisgekomen bleek de squelchdrempel echter zo hoog, dat de meeste DX-stations hakkelend over de repeater kwamen. Nu heeft de repeater CTCSS, waarmee je de squelchdrempel kunt verlagen naar 0,07 microvolt, alleen gebruiken de meeste DX-stations deze mogelijkheid niet. Dus de drempel zo laten was voor ons geen optie.

Op zaterdag 12 juni 2010 hebben Alex PA3FZW, Alphons PA3GAZ en Anthony PE2AWT zich weer richting ontvangstlokatie begeven. Tijdens dit bezoek is de squechdrempel van de ontvanger weer op de oude waarde van 0,25 microvolt teruggezet. Tevens hebben we de voeding (trafo) vervangen door een schakelende voeding. De oude voeding produceerde namelijk nogal wat hitte. Nu hebben schakelende voedingen het nadeel nogal te storen op de diverse amateurfrequenties. Ook nu bleek de ontvanger wat storing op te pikken. Door de voeding te aarden met de kast hebben we deze storing tot een minimum weten te beperken. De voeding blijft nu lauwwarm. Ook de ontvanger en 23cm linkzender blijven binnen de temperatuurgrenzen.

KLIK HIER voor de foto's.